Over Sensus BPM Software

Simpel of ingewikkeld: van welk niveau een proces ook is, iedereen moet ermee uit de voeten kunnen. Met Sensus procesmanagement software is dat geen enkel probleem. Bovendien stelt Sensus BPM Software u in staat opgedane kennis over de bedrijfsprocessen met de hele organisatie te delen.

Selecteer een pagina

Features

Bekijk de mogelijkheden van Sensus BPM Software

Sensus BPM Personal

Processen vastleggen, publiceren en delen

Sensus BPM Modeler

Processen modelleren en data vastleggen

Sensus BPM Cloud

Processen publiceren in de cloud

Sensus BPM Server

Processen publiceren op uw eigen server

Processen beschrijven en vastleggen | Sensus BPM Modeler

In één oogopslag

Bij de ontwikkeling van Sensus-software en -producten staat één begrip centraal: eenvoud.

l

Voordelen

Wat het bedrijfsproces ook beschrijft, iedereen moet ermee uit de voeten kunnen. Of u nu bepaalde werkwijzen beschrijft, of taken & verantwoordelijkheden in kaart wilt brengen; de Sensus-software laat het uw medewerkers in één oogopslag zien.

Sensus BPM Software

Zien is begrijpen

Uiteraard brengt de Sensus-software alle processen automatisch in beeld. Op meerdere manieren.

l

Mogelijkheden

  • Procesflowrapport – volledig rapport met alle belangrijke informatie over het proces.
  • Swimlanes – Hoe loopt het proces door de organisatie.
  • Functiebeschrijvingen – wie is waarvoor verantwoordelijk?
  • Wie doet wat? (En wat niet!)
  • Een toets indrukken en u hebt een uitdraai van taken & functies.
  • Documenten. – laat zien welke documenten van belang zijn in welke processen.
Sensus BPM Software

Wie doet wat, wanneer en waarom?

In de Sensus-software gaat een veelvoud aan mogelijkheden en kansen schuil. Zo kunt u uw competentiemanagement (lees: de juiste persoon op de juiste plaats) koppelen aan uw functieprofielen en procesmanagement.

l

Voordelen

Zo wordt het wel heel eenvoudig om verantwoordelijkheden en personen te koppelen aan de verschillende processen. Als de taken en verantwoordelijkheden binnen het proces veranderen, veranderen de betreffende functie-taakprofielen mee. Misverstanden uitgesloten, duidelijkheid gegarandeerd.

Organigram in Sensus BPM Software

Doelbewust

Procesbeschrijving zonder doel (of meerdere doelen, dat kan natuurlijk ook) is pure tijdverspilling. Wat die doelen zijn, verschilt uiteraard van organisatie tot organisatie. Het hangt af van wat u bijvoorbeeld wilt bereiken, weten, zien, controleren, beperken, aantonen of verbeteren. Echter, uiteindelijk gaat het erom of u de gestelde doelen ook behaald hebt. De Sensus-software is tevens een hulpmiddel waarmee u uw doelen meetbaar kunt maken.

Voordelen

U hoeft slechts uw prestatie-indicatoren (KPI’s – Key Performance Indicators ) in te voeren en de Sensus-software laat de behaalde resultaten zien. Samengevat: meten = weten. En weten is winst!

Prestatie indicatoren in Sensus BPM Software

Van alle markten thuis

Kwaliteitsinstrumenten, verbetermethodieken… Het streven naar nog betere producten, nog betere dienstverlening, staat hierbij centraal. Oftewel: Lean & Mean maken. De Sensus-software maakt het u ook op dit vlak heel eenvoudig.

Verbetermethodieken

  • Lean
  • Six Sigma
  • INK
  • Balanced Scorecard
Verbetermethodieken

“Wat zo mooi is aan de Sensus-software zijn de publicaties. Sensus-methode heeft voor ons een Visual Navigator ingericht en gepubliceerd op ons Intranet. Iedereen kan hiermee zijn of haar processen gemakkelijk vinden door de navigatie via een afbeelding. De tweede stap is het levendig houden van de processen, zodat de processen gaan bijdragen aan procesgericht werken.

Arine van Duijvenvoorde

Adviseur ICT & AO, Woningstichting SSW

Processen vastleggen, publiceren en delen| Sensus BPM Cloud & Sensus BPM Server

Zijn er meerdere mensen betrokken bij uw processen? Dan is het van belang om de nadruk te leggen op bijvoorbeeld samenwerken en publiceren. Wij adviseren u uw Sensus BPM Modeler uit te breiden met gebruik van onze Sensus BPM Cloud of Sensus BPM Server. Dezelfde mogelijkheden als Sensus BPM Modeler en meer…

Veel inzicht, weinig moeite

Kennis is een groot goed in een professionele organisatie. Het is dan ook belangrijk de kennis binnen uw organisatie te verspreiden en te kunnen delen. Een medium dat hiervoor bij uitstek geschikt is, is intranet.

Voordelen

Door de heldere publicaties van de Sensus-software zien uw medewerkers wat er gebeurt, voelen en begrijpen ze wat er gebeurt, en kunnen ze daar vervolgens naar handelen. Sensus-software biedt u en uw medewerkers dus veel inzicht in uw organisatie, met een relatief geringe inspanning.

Privépiloot

Vaak zegt een beeld meer dan duizend woorden. De Sensus-software heeft dat principe hoog in het vaandel staan.

Voordelen

De Visual Navigator – een zogenoemde privépiloot – stuurt uw medewerkers visueel door de beschreven processen. Uit de praktijk blijkt keer op keer dat die speelsheid de duidelijkheid ten goede komt én de creativiteit prikkelt.

Rapporteren is delen

Processen beschrijven draait vooral om processen delen. Het delen van beschreven activiteiten én het delen van alle verankerde verantwoordelijkheden.

Voordelen

Het effect ervan laat zich gemakkelijk raden: uw processen krijgen daadwerkelijk waarde. Ze maken zichtbaar wat er binnen de hele organisatie gebeurt. Medewerkers kijken niet langer aan tegen de begrenzing van de eigen afdeling, maar zien dat ze een onmisbare schakel vormen in een aaneengesloten keten. Rapporteren betekent bij ons daarom hetzelfde als delen. Op welke manier u dat precies aanpakt, laten we aan u over.

Samenwerken in Sensus BPM Software

Centraal beheer

Tot welk type gebruiker u ook behoort, de Sensus-software biedt zogezegd voor elk wat wils.

Voordelen

Of u nu alleen of samenwerkt, met onze software werkt u in ieder geval binnen duidelijk gestelde kaders. Het is daarom logisch dat u met meerdere personen tegelijk in één bestand kunt werken… of samenwerken. Dat werkt zo: u checkt één of meer processen van uw server uit om er individueel mee aan de slag te gaan. Als u klaar bent checkt u de bewerkte versie weer op de server in. U hoeft nog maar één bestand te beheren, in plaats van een eindeloze reeks opvolgend genummerde projectbestanden.

Samenwerken aan processen met Sensus BPM Software

‘Centraal zenuwstelsel’

Multinationals, organisaties met meerdere filialen, maar ook bedrijven die te maken hebben met een complex stelsel van leveranciers en afnemers hebben vaak ingewikkelde processen. Het is dan ook essentieel dat deze processen geordend worden en eenvoudig beschreven. Gebeurt dit niet of onvoldoende, dan loopt het ergens eens spaak. En dat kan nadelige financiële gevolgen hebben.

Voordelen

De Sensus-software fungeert als uw ‘centrale zenuwstelsel’. Met de software wordt het beschrijven, begrijpen en uitvoeren van uw processen heel eenvoudig. Daarbij hebben verschillende locaties of vestigingen binnen bepaalde kaders nog altijd voldoende speelruimte. Met ruimte en respect voor hun unieke lokale situatie en omgeving.

“Het beschikbaar maken van documentatie voor iedereen in de organisatie is altijd een lastig issue en dat wordt in de Sensus-software heel overzichtelijk. Documenten zijn gekoppeld aan de processen waarin ze worden gebruikt, dus iedereen kan de juiste documenten raadplegen. En ook voor de SAS70 certificering was het nodig om de processen eenduidig te beschrijven. Bovendien weet ik uit ervaring dat de Sensus-methode en –software goed zijn. Er zit een idee achter!”

Peter Veenendaal

Business Development Manager, CSN Groep

Processen publiceren in de cloud | Sensus BPM Cloud

Samenwerken in Sensus BPM Cloud

Geen belasting ICT afdeling

Sensus BPM Cloud maakt het mogelijk om al uw beschreven processen met de hele wereld te delen. Modelleren, beheren en delen van uw processen, zonder dat uw ICT-afdeling hiermee belast wordt. De cloud-server die wij aan u beschikbaar stellen, staat in Nederland of Duitsland. Daarmee worden uw data bewaakt onder Europese wetgeving.

Voordelen

Na aanschaf kunt u direct aan de slag met het beschrijven, vastleggen en publiceren van uw processen, zonder uw ICT-afdeling te belasten met installaties en inrichten van servers. Bovendien hoeft u niet te investeren in dure hardware of ICT-omgevingen. Efficiënter kan niet!

Processen altijd bereikbaar met Sensus BPM Cloud

Altijd en overal bereikbaar

Werkt u met collega’s of externe partijen samen aan processen? Met Sensus BPM Cloud zijn uw processen altijd en overal beschikbaar vanaf iedere locatie. Het rechtenbeheer stelt u in staat zelf te bepalen wie met welke rechten toegang heeft tot de processen. Zo kunt u veilig processen delen.

N

Tijdwinst

Alle functionaliteiten zijn direct beschikbaar. Zo kunt u meer tijd besteden aan het verbeteren van uw organisatie.

N

Bereikbaarheid

Sensus BPM Cloud zorgt voor een betere bereikbaarheid van bedrijfskritische informatie.

Processen altijd bereikbaar met Sensus BPM Cloud

Documenten op fileserver

U kunt Sensus BPM Cloud uitbreiden met de opslag van uw documenten. Wij bieden online opslagruimte in de cloud. Gecertificeerd. Daarmee hebben uw medewerkers op een veilige manier toegang tot uw documenten.

U kunt uw virtuele plek in de cloud inrichten zoals u dat zelf wilt. De opslag op onze fileserver biedt geen documentmanagementsysteem voor bijvoorbeeld versiebeheer. Het gaat uitsluitend om de opslag van documenten zodat u medewerkers ze kunnen inzien. Vanaf elke locatie en op elk moment.

Processen publiceren in eigen beheer | Sensus BPM Server

Veilig in eigen beheer

Met de Sensus BPM Server kunt u ‘on premise’ processen modelleren, publiceren en delen in uw organisatie. Als gebruiker stelt u zelf een server ter beschikking om de software te installeren. Daarmee hebt u het beheer van de server volledig in eigen hand.

Gegevens veilig in eigen beheer met Sensus BPM Server

Ongelimiteerd aantal projecten

Met Sensus BPM Server bent u niet gebonden aan een maximaal aantal projecten op de cloud server. U richt hiervoor zelf een server in, dus kunt u een ongelimiteerd aantal projecten opslaan, bewerken en publiceren. Handig als u meerdere projecten heeft lopen, graag gebruik maakt van voorbeeldprojecten of gebruikers enkel rechten wilt geven tot specifieke projecten.

Ongelimiteerd projecten opslaan met Sensus BPM Server

Probeer Sensus BPM Software zelf één maand gratis!

Download trial