Over Sensus BPM Software

Simpel of ingewikkeld: van welk niveau een proces ook is, iedereen moet ermee uit de voeten kunnen. Met Sensus procesmanagement software is dat geen enkel probleem. Bovendien stelt Sensus BPM Software u in staat opgedane kennis over de bedrijfsprocessen met de hele organisatie te delen.

Selecteer een pagina

Sensus BPM Cloud

Processen vastleggen, publiceren en delen

Sensus BPM Cloud

Processen publiceren in de cloud

Sensus BPM Cloud

Zijn er meerdere mensen betrokken bij uw processen? Wilt u snel aan de slag met procesmanagement en gebruik maken van een veilige cloud omgeving? Wij adviseren u uw Sensus BPM Modeler uit te breiden met Sensus BPM Cloud. Dezelfde mogelijkheden als Sensus BPM Modeler en meer…

Samenwerken in Sensus BPM Cloud

Geen belasting ICT afdeling

Sensus BPM Cloud maakt het mogelijk om al uw beschreven processen met de hele wereld te delen. Modelleren, beheren en delen van uw processen, zonder dat uw ICT-afdeling hiermee belast wordt. De cloud-server die wij aan u beschikbaar stellen, staat in Nederland of Duitsland. Daarmee worden uw data bewaakt onder Europese wetgeving.

Voordelen

Na aanschaf kunt u direct aan de slag met het beschrijven, vastleggen en publiceren van uw processen, zonder uw ICT-afdeling te belasten met installaties en inrichten van servers. Bovendien hoeft u niet te investeren in dure hardware of ICT-omgevingen. Efficiënter kan niet!

Veel inzicht, weinig moeite

Kennis is een groot goed in een professionele organisatie. Het is dan ook belangrijk de kennis binnen uw organisatie te verspreiden en te kunnen delen. Een medium dat hiervoor bij uitstek geschikt is, is intranet.

Voordelen

Door de heldere publicaties van de Sensus-software zien uw medewerkers wat er gebeurt, voelen en begrijpen ze wat er gebeurt, en kunnen ze daar vervolgens naar handelen. Sensus-software biedt u en uw medewerkers dus veel inzicht in uw organisatie, met een relatief geringe inspanning.

Processen altijd bereikbaar met Sensus BPM Cloud

Altijd en overal bereikbaar

Werkt u met collega’s of externe partijen samen aan processen? Met Sensus BPM Cloud zijn uw processen altijd en overal beschikbaar vanaf iedere locatie. Het rechtenbeheer stelt u in staat zelf te bepalen wie met welke rechten toegang heeft tot de processen. Zo kunt u veilig processen delen.

N

Tijdwinst

Alle functionaliteiten zijn direct beschikbaar. Zo kunt u meer tijd besteden aan het verbeteren van uw organisatie.

N

Bereikbaarheid

Sensus BPM Cloud zorgt voor een betere bereikbaarheid van bedrijfskritische informatie.

Privépiloot

Vaak zegt een beeld meer dan duizend woorden. De Sensus-software heeft dat principe hoog in het vaandel staan.

Voordelen

De Visual Navigator – een zogenoemde privépiloot – stuurt uw medewerkers visueel door de beschreven processen. Uit de praktijk blijkt keer op keer dat die speelsheid de duidelijkheid ten goede komt én de creativiteit prikkelt.

“Wat zo mooi is aan de Sensus-software zijn de publicaties. Sensus-methode heeft voor ons een Visual Navigator ingericht en gepubliceerd op ons Intranet. Iedereen kan hiermee zijn of haar processen gemakkelijk vinden door de navigatie via een afbeelding. De tweede stap is het levendig houden van de processen, zodat de processen gaan bijdragen aan procesgericht werken.

Arine van Duijvenvoorde

Adviseur ICT & AO, Woningstichting SSW

Rapporteren is delen

Processen beschrijven draait vooral om processen delen. Het delen van beschreven activiteiten én het delen van alle verankerde verantwoordelijkheden.

Voordelen

Het effect ervan laat zich gemakkelijk raden: uw processen krijgen daadwerkelijk waarde. Ze maken zichtbaar wat er binnen de hele organisatie gebeurt. Medewerkers kijken niet langer aan tegen de begrenzing van de eigen afdeling, maar zien dat ze een onmisbare schakel vormen in een aaneengesloten keten. Rapporteren betekent bij ons daarom hetzelfde als delen. Op welke manier u dat precies aanpakt, laten we aan u over.

Samenwerken in Sensus BPM Software

Centraal beheer

Tot welk type gebruiker u ook behoort, de Sensus-software biedt zogezegd voor elk wat wils.

Voordelen

Of u nu alleen of samenwerkt, met onze software werkt u in ieder geval binnen duidelijk gestelde kaders. Het is daarom logisch dat u met meerdere personen tegelijk in één bestand kunt werken… of samenwerken. Dat werkt zo: u checkt één of meer processen van uw server uit om er individueel mee aan de slag te gaan. Als u klaar bent checkt u de bewerkte versie weer op de server in. U hoeft nog maar één bestand te beheren, in plaats van een eindeloze reeks opvolgend genummerde projectbestanden.

Processen altijd bereikbaar met Sensus BPM Cloud

Documenten op fileserver

U kunt Sensus BPM Cloud uitbreiden met de opslag van uw documenten. Wij bieden online opslagruimte in de cloud. Gecertificeerd. Daarmee hebben uw medewerkers op een veilige manier toegang tot uw documenten.

U kunt uw virtuele plek in de cloud inrichten zoals u dat zelf wilt. De opslag op onze fileserver biedt geen documentmanagementsysteem voor bijvoorbeeld versiebeheer. Het gaat uitsluitend om de opslag van documenten zodat u medewerkers ze kunnen inzien. Vanaf elke locatie en op elk moment.

Samenwerken aan processen met Sensus BPM Software

‘Centraal zenuwstelsel’

Multinationals, organisaties met meerdere filialen, maar ook bedrijven die te maken hebben met een complex stelsel van leveranciers en afnemers hebben vaak ingewikkelde processen. Het is dan ook essentieel dat deze processen geordend worden en eenvoudig beschreven. Gebeurt dit niet of onvoldoende, dan loopt het ergens eens spaak. En dat kan nadelige financiële gevolgen hebben.

Voordelen

De Sensus-software fungeert als uw ‘centrale zenuwstelsel’. Met de software wordt het beschrijven, begrijpen en uitvoeren van uw processen heel eenvoudig. Daarbij hebben verschillende locaties of vestigingen binnen bepaalde kaders nog altijd voldoende speelruimte. Met ruimte en respect voor hun unieke lokale situatie en omgeving.

“Het beschikbaar maken van documentatie voor iedereen in de organisatie is altijd een lastig issue en dat wordt in de Sensus-software heel overzichtelijk. Documenten zijn gekoppeld aan de processen waarin ze worden gebruikt, dus iedereen kan de juiste documenten raadplegen. En ook voor de SAS70 certificering was het nodig om de processen eenduidig te beschrijven. Bovendien weet ik uit ervaring dat de Sensus-methode en –software goed zijn. Er zit een idee achter!”

Peter Veenendaal

Business Development Manager, CSN Groep

In één oogopslag

Bij de ontwikkeling van Sensus-software en -producten staat één begrip centraal: eenvoud.

l

Voordelen

Wat het bedrijfsproces ook beschrijft, iedereen moet ermee uit de voeten kunnen. Of u nu bepaalde werkwijzen beschrijft, of taken & verantwoordelijkheden in kaart wilt brengen; de Sensus-software laat het uw medewerkers in één oogopslag zien.

Sensus BPM Software

Zien is begrijpen

Uiteraard brengt de Sensus-software alle processen automatisch in beeld. Op meerdere manieren.

l

Mogelijkheden

 • Procesflowrapport – volledig rapport met alle belangrijke informatie over het proces.
 • Swimlanes – Hoe loopt het proces door de organisatie.
 • Functiebeschrijvingen – wie is waarvoor verantwoordelijk?
 • Wie doet wat? (En wat niet!)
Sensus BPM Software

Wie doet wat, wanneer en waarom?

In de Sensus-software gaat een veelvoud aan mogelijkheden en kansen schuil. Zo kunt u uw competentiemanagement (lees: de juiste persoon op de juiste plaats) koppelen aan uw functieprofielen en procesmanagement.

l

Voordelen

Zo wordt het wel heel eenvoudig om verantwoordelijkheden en personen te koppelen aan de verschillende processen. Als de taken en verantwoordelijkheden binnen het proces veranderen, veranderen de betreffende functie-taakprofielen mee. Misverstanden uitgesloten, duidelijkheid gegarandeerd.

Organigram in Sensus BPM Software

Sensus BPM Server

3845/jaar (*)
 • Deel, beheer en publiceer processen on premise
 • Alle Sensus BPM Modeler functionaliteiten
 • Creëer procesbibliotheek
 • Publiceer processen op intranet
 • Lokaal server beheer
 • Integratie opties
 • Geavanceerd gebruikersbeheer
 • Ongelimiteerd aantal projecten
 • Gratis Sensus Business Process Viewers
Bereken uw prijs

Sensus BPM Cloud

3845/jaar (*)
 • Deel, beheer en publiceer processen in de Cloud
 • Alle Sensus BPM Modeler functionaliteiten
 • Creëer procesbibliotheek
 • Direct aan de slag
 • Geavanceerde publicatie
 • Beveiligde hosting & publicatie
 • Gebruikersbeheer
 • Automatische cloudserver updates
 • Automatische backup
 • Gratis Sensus Business Process Viewers
Bereken uw prijs

* Exclusief setup en installatiekosten

Probeer Sensus BPM Software zelf één maand gratis!

Download trial

Wat klanten over ons zeggen

We laten ze graag aan het woord!

Met groot enthousiasme en een helder plan van aanpak is Fontijne Grotnes aan de slag gegaan met procesmanagement. Het doel heeft de organisatie helder voor ogen: een lean organisatie en de faalkosten verminderen. “De iconen op het whiteboard zijn erg bruikbaar! Dit maakt het proces overzichtelijk en gebruiken wij als praatstuk”, vertelt Projectleider Guido Hendriks.

Guido Hendriks

Fontijne Grotnes

“Dankzij automatisering en het goede fundament dat we hebben opgebouwd met Sensus-methode besparen we tijd aan onnodige administratieve rompslomp en hebben we nu meer tijd voor innovatie. Heel belangrijk voor ons! BPM en IT moeten echt hand in hand gaan om de business optimaal te ondersteunen. Dan heb je er heel veel profijt van!”, benadrukt Kim Moehamad.

Kim Moehamad

Kooyman BV

“De AEO certificering (Authorized Economic Operator) is belangrijk in onze branche. Met dit certificaat, dat we sinds 2011 in handen hebben, laten we zien dat we aan een aantal belangrijke veiligheids- en handelseisen voldoen en krijgen we minder controles van de douane. Voorwaarde is wel dat je je processen goed op orde hebt, dat een ieder binnen het bedrijf ze  kan inzien en dat je structureel verbetert.”

Jojan van Dokkum

Rotterdam Shortsea Terminals

Vergelijk en kies de Sensus BPM Software die bij u past

BPM Modeler Sensus BPM Server Sensus BPM Cloud
Snel overdrachtsmomenten en processrelaties in kaart brengen        
Meetbaar maken van processen      
Importeren van datasjabloon templates        
Compatible met Mac OS      
Controle op procesrelaties        
Processen doorzoeken        
Spellingscontrole      
Uitgebreide controle in uniforme opbouw processen        
Zoek en vervang functie      
Technische helpdesk ondersteuning per email      
Prijzen inclusief alle updates en upgrades        
Documenten koppelen aan processen        
Controle documentkoppeling en automatische herkoppelingsfunctie        
Exporteren naar Excel        
Exporteren naar HTML      
Exporteren naar MS Word      
Exporteren naar PDF        
Exporteren naar XML        
Directie koppeling van afdelingen en functies aan processen en activiteiten      
Geautomatiseerde visualisatie zoals swimlane-, schema- en procesflow weergaves.        
Gestructureerde automatische procesarchitectuur        
Processen in vrij format uittekenen        
Afdeling- en functierapporten        
Organisatie- en functie organigram        
Compatible met Windows      
Statische HTML-publicatie        
Importeren van processen uit Process modeller iPad-app        
Functionele & methodische helpdeskondersteuning        
Procesbibliotheek aanmaken      
Projectsynchronisatie met procesbibliotheken      
Telefonische helpdeskondersteuning      
Rollen rapporten      
Rollen en rolgroepen koppelen aan functies      
Projectversies vergelijken      
Binnen projecten werken met een concept- en definitieve versie      
Publiceren van verschillende procesversies    
Zeer uitgebreid versiebeheer ter ondersteuning van uw certificering      
Direct links: een selectie van zelf samengestelde processen publiceren      
Visual Navigator: persoonlijk navigatiemenu      
Google Translate vertaalmodule    
Wachtwoord & token beveiligde webpublicaties      
Jaarlijkse ondersteuning inbegrepen*      
Documenten doorzoeken / Zoeken in Word en PDF documenten      
Koppeling met DMS- & ERP-systemen      
Koppeling met Sharepoint      
Met meerdere personen/afdelingen samen aan processen werken      
Processen centraal beheren    
Zowel lokaal als binnen het netwerk of in de cloud werken      
Gebruikersrechten per gebruiker instelbaar      
MS SQL, My SQL en SQL expresse integratie    
Direct procesrapporten printen vanuit de webpublicatie      
Flexibel losse processen publiceren (floating processes)      
Publicatie is voor iedereen gratis te bekijken      
Live publicatie van processchema, swimlane en procesflow rapporten      
Optimale integratie met uw Intranet      
Uitgebreide flexibele publicatie-instellingen via publicatiedashboard      
Beveiligde documentopslag in de cloud    
Beveiligde hosting met SSL-certificaat    
Beveiligde live webpublicaties      
Hosting en beheer van de Sensus-server    
Met meerdere organisaties tegelijk veilig werken    
Automatische back-up    
Automatische updates    
€ 685 / jaar € 3845 / jaar € 3845 / jaar

Meer weten over tarieven en mogelijkheden?

Neem contact met ons op